Fitt élet
Ép testben ép lélek

MENÜ

Ásványianyag utánpótlás

-Enzim

-Neurozán

-Trace Minerals

-Virágpor

-Csírák

Ezek közül minden nap csak az egyikből vagy másikból egyél, így lehet biztosítani a változatosságot, és hogy a teljes ásványi ás nyomelem skálához hozzájut a szervezet. 

Vitamin utánpótlás

-Nyers Zöldségek és zöld-ségek

-Gyümölcsök

Enzim

Az enzimek olyan anyagok, amelyek nélkül nincs élet! A testünkben végbemenő minden kémiai reakcióhoz szükség van rájuk. Nélkülük semmilyen szervi tevékenység nem tud végbemenni, hiába van meg az összes szükséges tápanyag: fehérje, szénhidrát, zsír, élelmi rost, vitaminok, ásványi anyagok stb., enzimek – kémiai katalizátorok – is kellenek, hogy a test ép és egészséges legyen.

Neurosan

Gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmény. Nyomelemtartalmú, adszorbciós ásványi eredetű anyag. Emésztőrendszeri panaszok, neurotikus és fertőzéses eredetű hasmenés, puffadás, gyomorégés kezelésére. Jobb közérzet, nagyobb vitalitás!

Trace Minerals 84M folyadék

A Nagy Sóstóból nyert TM 84M nátriumszegény ásványi anyagok fogyasztásával a test hozzájut a táplálkozás során magunkhoz nem vett létfontosságú ásványi anyaghoz is.

Összetevők, hatóanyagok: klorid, magnézium, szulfát, nátrium, lítium, bór, kálium, bárium, kalcium, szén, cérium, európium, fluor, gallium, arany, indium, jód, vas, lantán, luténium, mangán, nitrogén, palládium, foszfor, platina, szkandium, szelén, szilícium, kén, titán, vanádium, cink, ezüst, valamint a tengervízben előforduló ásványi anyagok és nyomelemek változó mennyiségben.

Mi is a virágpor?

A méhek által közvetlen a virágokról gyűjtött virágpor egy koncentrált táplálék, természetes produktum. A virágpor színe aszerint, hogy milyen növénytől származik, az aranysárgától a sötétbarnáig változik, de lehetnek benne fekete szemcsék is. Íze édes, illatos, jellegzetes szagú.

A virágpor a szó legszorosabb értelmében vett fehérje táplálék. Szinte valamennyi, a szervezet számára alapvető fehérjét tartalmazza, közöttük a nélkülözhetetlen aminosavakat: hisztidint, triptofánt, metiomint, leucint, lizint, lubaminsavat, cisztint stb. is. A virágpor a 22 aminosav közül 20-at tartalmaz. Számítások és összehasonlítások alapján ma már bizonyított, hogy a virágpor annyi aminosavat tartalmaz, mint fél kilogramm marhahús vagy 7 tojás, vagyis két csapott kiskanál (30 gramm) virágporral a felnőtt emberi szervezet napi aminosav szükséglete fedezhető.

Jelentős mértékben tartalmazza főleg a „B” csoporthoz tartozó vitaminokat is: riboflavint (G vitamin), pridoxint (B6 vitamin), tiamint (B1 vitamin), nikotinsavamidot, pantotensavat, valamint kevesebb „C” és „A” provitamint, folsavat és „P” vitamint.

Közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz - vas, réz, kén, nátrium, kálium, kálcium, magnézium, mangán, cink, króm, nikkel, szelén, kobalt, lítium. Enzimjei közül a foszfáteazet, az amilázet és az intervázet kell megemlíteni. A lipidikus anyagok közül jelentősebb a cholesterol és a különböző zsírsavak, a szénhidrátok közül a monoszaharidok: a szőlő-, és a gyümölcscukor.

Hogyan fogyasszuk?

Mézzel 1:1 és 1:2 arányban kevert virágport meglehetősen jó eredménnyel használták az ideg- és az endokrin mirigy rendszer szabálytalan működése és magas vérnyomás esetében is.

Napi adagja 10-20 gramm, 2-3x1 kiskanál, lehetőleg étkezés előtt.

A virágport az emberi szervezet könnyen hasznosítja, egyedül, de főként mézzel vegyítve, vagy kevés vízbe, gyümölcslébe, joghurtba keverve fogyaszthatjuk,de inkább az utóbbi javasolt. A virágpor az emberi szervezetet a természet nyújtotta legjobb anyagokhoz juttatja. Gondoljunk csak egy dologra: a virágporral etetett méhálcák hat nap alatt testsúlyuk 1500-szorosára növekszenek.

Csírák

A csírák a természet csodálatos ajándékai, hiszen olyan őserőt hordoznak, amely a növényvilágban egyedülálló! Ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok olyan széles tárházát tartalmazzák a csírázó magvak, amilyet semmiféle mesterséges multivitamin nem tud nyújtani. A csírák a növény felneveléséhez szükséges hatalmas mennyiségű enzimet tartalmaznak, a csírázás során a növény vitamintartalma megsokszorozódik. A csírában levő vitaminok, ásványi anyagok, mikroelemek, mind olyan szerves formában vannak jelen amit szervezetünk maradéktalanul hasznosítani tud. A csírában található magas enzim tartam miatt az emésztése rendkívül könnyű a szervezet számára azonnali energiát ad.

 

Asztali nézet