Fitt élet
Ép testben ép lélek

MENÜ

Masszázs

Várom minden kedves leendő és régi vendégeimet Kecskeméten. 9 év gyakorlattal, és számtalan képesítéssel, várok minden olyan vendéget, aki szereti, ha egy masszőr masszíroz, és nem csak simogat.

Választható masszázsok:

Sportmasszázs: A masszázst határozott mozdulatokkal a vendég fájdalomküszöbét figyelembe véve végzem. A specialitásom a derék, hát és a nyak masszázs, de természetesen lehet választani teljes test masszázst is. Bárki igénybe veheti a mozgékonyság növelésére, izmok fellazítására, izomduzzanatok enyhítésére, fájdalomcsillapításra, valamint a sérülések gyógyulása utáni rehabilitációnál, a teljes mozgáskészség visszaállítására. Fokozza a teljesítményt és nyugtatólag hat. A testmozgás előtti masszázs csúcsformában tartja az izmok rugalmasságát, csökkenti a merevséget és növeli a terhelhetőséget. A testedzés után feloldja az izomfeszülést, és a tejsav eltávolításával megkíméli a sportolót az izomláztól.

Energetizáló, kimozgató masszázs: Nem használok krémet, csupán a kezemmel masszírozok. A masszázs során nyomó gyúró fogásokat, valamint kimozgatásokat és pontmasszázst alkalmazok. Az egész testet átmasszírozom a fejbúbtól a lábujjakig. A kezelések mintegy 50 percig tartanak.A kezelés, könnyű laza öltözetben a földön, tatamin (szivacson) történik. A helyszínen lehetőség van átöltözésre. Összességében az energiablokkok feloldását, az egyensúly megtartását, ill. a már felborult egyensúly visszaállítását próbálom visszaállítani a masszázs során.

Helyszín:Kecskemét, Magyar u 2. (Bionet Irodaház)

Minden masszázs 4000Ft/ óra vagy 2500ft/fél óra

Házhoz is kimegyek! Kecskemét táblán belül alkalmanként 1000Ft, Táblán kívül 2000Ft-ot számolok fel időtartam és maszírozandó személytől függetlenül.

Masszázs időpomtokat lehet kérni minden hétköznap 8- 17 óráig. Bejelentkezés szükséges! Telefon: 06703610657

 

A masszázs fájdalmas, avagy nem?

Napjainkban több mint 200 féle masszázsfajta létezik, és folyamatosan jelennek meg új fajták. Ebben a kavalkádban nehéz megmondani, hogy melyik az a fajta, amelyik jó nekünk.

Nézzük meg, hogy a kedves vendég, miért jár masszíroztatni. Vannak olyanok, akik csak akarnak egy kellemes órát eltölteni, kikapcsolódni. Ezeknek az embereknek szerencséjük van, hisz a legtöbb helyen megkapja ezt az érzést.

Viszont vannak olyan vendégek, akik eleven fájó háttal, vállal, nyakkal keresik fel a masszőrt. Nekik nehezebb dolguk van, mert a legtöbb helyen, csak a relaxáló masszázst csinálják.

A masszázs alapelve hogy ne fájjon. Viszont, ha egy eleve fájó izommal keresnek meg, nehéz úgy megmasszírozni és eredményt elérni, hogy ne érezzen fájdalmat. A tapasztalatom, hogy bármilyen erősen is masszírozzuk a vendéget az relaxáló, persze csak abban az esetben, ha már az izmokból kiürül a sok méreganyag, lerakódás, gyulladás. Tehát, ha elhanyagoljuk a testrészeinket és csak tűzoltásra használjuk a masszázst, akkor szokjunk hozzá, hogy a masszázs az egy fájdalmas dolog.

Viszont ha rendszeressen átmozgatjuk a testünket és megisszuk a napi minimum 2 liter tiszta vizet, akkor elérhetjük az igazán mély izmokat is kimozgató masszázs élményét, ami alatt ki tudunk kapcsolni, talán el is aludni.

Ha mély kötőszöveti masszázst szeretne, keressen meg engem. Köszönöm

Felfedték, hogy mit tesz a masszázs az izmokkal

A McMaster Egyetem kutatói igazolták, hogy már egy rövid, mindössze 10 perces masszázs is hatékonyan csökkenti a gyulladást az izmokban. A Science Translational Medicine című szakfolyóirat legújabb számában közzétett tanulmány egyik legfontosabb megállapítása, hogy az izmok masszírozása olyan biokémiai érzékelőket aktivál a szervezetben, amelyek gyulladáscsökkentő jeleket küldenek az izomsejteknek. Ezen kívül a masszázs serkentőleg hat az izmokra, hogy azok még több, a gyógyuláshoz rendkívül fontos mitokondriumot termeljenek.

A McMaster Egyetem kutatói által végzett vizsgálat volt az első, amely szövetminta-vétellel (biopszia) bizonyította a masszázs gyulladáscsökkentő hatását. A vizsgálatban 11, a húszas éveiben járó férfi vett részt, akiknek a kísérlet kezdetén felmérték a fizikai teljesítőképességét.

Az állapotfelmérés után két héttel komoly fizikai igénybevételnek tették ki őket (több mint 70 percig, teljes kimerülésig kellett biciklizniük), majd 10 percet pihenhettek. A pihenő alatt képzett masszőrök a résztvevők mindkét lábát bekenték masszázsolajjal, és az egyik lábat 10 percen keresztül változatos, rehabilitáció során általánosan alkalmazott technikák segítségével masszírozták. Ezt követően mindkét láb elülső combizmaiból szövetmintát vettek, amit 2,5 óra elteltével megismételtek.

A masszírozott izmokban csökkent a gyulladás

A kutatók azt tapasztalták, hogy a 70 perces, megerőltető fizikai aktivitáshoz képest rövid, alig 10 perces masszázs kimutathatóan csökkentette a masszírozott láb izmainak gyulladását. A kutatók abban bíznak, hogy a részletek kidolgozását követően a masszázs hatékonyan alkalmazható lehet majd a különféle izomsérülések gyógyszeres kezelésének alternatívájaként, mivel hatásmechanizmusa nagyban hasonlít a fájdalomcsillapítókéhoz.

A kutatás vezetője hozzátette, hogy vizsgálatuk egy másik érdekességre is rávilágított: az eredmények szerint ugyanis nem igaz az a közhiedelem, miszerint a masszázs elősegíti a tejsav kiürülését a fáradt izmokból, vagyis masszírozással az izomláz nem csökkenthető.

Korábbi kísérletek már igazolták, hogy a masszázs gyógyír a mozgásszervi problémákra, és hatékonyan vethető be krónikus gyulladásos betegségek, például ízületi gyulladás (arthritis) vagy izomsorvadás esetén is.

forrás: [origo]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet