Fitt élet
Ép testben ép lélek

MENÜ

Az oldal frissítve: 2018.07.02.

Ezt ne szalaszd el!

Akció visszavonásig: egy közös bérletet lehet használni ismerősöknek, családtagoknak vagy barátoknak is.

 Kedves Érdeklődő

Felhívnám figyelmedet a péntek délután 17 órakor kezdődő csökkentett fűtésű alapozó jóga órámra. Ez valóban kezdő óra lesz, és az is marad. A legegyszerűbb nyújtásokat, tartásokat fogjuk gyakorolni. A cél az, hogy egy alap mozgáskészséget alakítsak ki a résztvevőknek, hogy a napi rutinban kialakult kényszertartásokat korrigálni tudjuk, megelőzve így különböző mozgásszervi problémákat. Akár nyugdíjas vagy akár az íróasztal mögött görnyedsz, akár rugalmas vagy mint egy kő, akár folyamatos hát, váll derék fájdalmad van, ez az óra típus pozitív hatással lesz rád. Fontos ezt az órát neked csináltam, hogy ne legyen több kifogás, hogy tudj tenni végre valami áttörő változást a testedért.

Ajánld az eddig hezitáló családtagodnak, barátoknak, kollégáknak.

 

Szeretettel várlak dinamikus jóga óráimra Kecskeméten a Magyar utca 2 alatt a Bionet irodaházba. A jógának egy modernebb változatát tanítom. Az óráimon 90 percen keresztül csak jóga gyakorlatokat csinálunk, amik egyszerre nyújtanak és erősítenek is. Meditáció nincs az órákon. Így egy erős edzéssel ér fel.

Azokat az embereket várom akik valaha sportoltak vagy sportolnak, akár élsportolókat is, akik érzik hogy izomzatuk kötött, vagy mozgástartománya csökken, és ez már befolyásolja a mindennapjaikat vagy akár a teljesítményüket is. Természetessen ezenkívül bárki elkezdheti, aki érzi magában a kihívást. 

A jóga minden törekvése abban áll, hogy saját magad, és tested urává tegyen téged. Ha kész vagy erre a kihívásra, látogass el hozzám!

Többszörösen bizonyított, hogy a sportolók felkészüléséhez remek támaszt nyújt és fokozza a teljesítményt a jóga.

A terem nagysága miatt bejelentkezés szükséges

 Órára bejelentkezés itt! katt

Órára jelentkezés szabályai: amennyiben nem tudsz eljönni valamelyik órára maximum 1 órával órakezdés előtt le kell mondani, különben ha legközelebb jössz, ki kell fizetni azt az órát is amit nem mondtál le.

Menstruáció első 2-3 napja alatt hagyd ki az órákat, mert olyan gyakorlatokat is csinálunk, amik nem ajánlottak ebben az időszakban. Köszönöm

2018 január 1-től érvényes órarend. Az óra típusokról lentebb olvashatsz.

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

8 órakor

60 perces kezdő jóga 


 

8 órakor

60 perces vegyes erősségű jóga

 

8 órakor

60 perces kezdő jóga

 
   
16,30 órakor
60 perces kezdő jóga
 
16,30 órakor
60 perces kezdő jóga
 
 
 
 
15 órakor  

90 perces kezdő jóga

17,45 órakor

90 perces fitt jóga

 

17 órakor

90 perces kezdő jóga

17,45 órakor

90 perces vegyes erősségű jóga

17,45 órakor

90 perces kezdő jóga

 17 órakor 60 perces alapozó jóga óra

 

 

17 órakor

90 perces vegyes erősségű jóga

19,30 órakor

90 perces fitt jóga

 

 

19,30 órakor

90 perces kezdő jóga

19,30 órakor

90 perces vegyes erősségű jóga


 

 

 

Órára bejelentkezés itt! katt

Az órák 60 vagy 90 percesek és 30-35°C-ra felfűtött teremben végezzük. Ennél a hőmérsékletnél az izmok, szalagok lazábbak, könnyebben nyújthatók, így a sérülésveszély kockázata lényegesen lecsökken. A meleg hatására az izzadás fokozottabb, így a méreganyagok kiválasztása jóval hatékonyabb.

Az órák alatt, a gyakorlatok segítségével átmozgatjuk teljes testünket, izomzatunkat és az összes belső szervünk friss, oxigéndús vérhez jut. A gyakorlatsorok egyszerre erőnléti és állóképességi edzéssel érnek fel.

Az órára hozz magaddal egy jóga matracot vagy polifomot, 2 törölközőt, min. 1 L vizet és váltóruhát.

Óratípusok

60 perces alapozó jóga óra: ez az óra típusom a leggyengébb, mindazoknak ajánlom, akik már évek óta nem mozogtak, esetleg túlsúlyosak, nyugdíjasok, régóta ülő munkát végeznek, ami mellett nem sportolnak, vagy akár már nyugdíjasok is. A gyakorlatok során a főbb izomzatokat és izületeket nyújtjuk, nem megerőltetően.

60 perces kezdő gyakorlatos jóga óra: ezen az órán azt feltételezvén, hogy már nem okoz gondot egy egylábon állás, egy guggolás, vagy egy fekvőtámaszba állás, olyan gyakorlatokat csinálunk, amik tovább fejlesztik alap izomzatunkat tartásunkat, rugalmasságunkat és mozgékonyságunkat.

60 perces vegyes gyakorlatos jóga óra: ezt az óratípusomat azoknak ajánlom, akik szoktak rendszeresen sportolni, de a nyújtásra nem szentelnek sok időt. De azok is jöhetnek, akik még nem merik bevállalni a másfél órát 30-35 fokban.

90 perces kezdő gyakorlatos jóga óra: ennél az óratípusnál alap izomzatokat nyújtunk, és erősítünk, nem bonyolult ászanákkal. Ide várok minden olyan élsportolót is, aki szeretné a teljesítményét fokozni, és a teste felett visszaszerezni az uralmat, hogy ne a sérülésekről szóljon a sport. A 90 perces kezdő óra megalapozza, a vegyes órán átmozgatott izületek és izmok, erősítését és rugalmasságát.

90 perces vegyes gyakorlatos jóga óra: a vegyes gyakorlatos jóga órám már azt feltételezi, hogy a résztvevőknek már van jóga vagy sportolói tapasztalata és kitartása. Vannak alap izomzatai és mozgékonysága, rugalmassága. Itt már megjelennek bonyolultabb gyakorlatok is. Több figyelmet fordítunk az erősítő gyakorlatokra is, hiszen a jóga ászanákhoz nagyon sok izomzat kell még olyan helyeken is, ahol nem is gondolnánk, hogy egyáltalán vannak. 

A jóga fontosabb élettani hatásai:

  • Az izmok megnyúlási képességének és teljesítményének növelése. A jóga gyakorlatai elsősorban az egészség szempontjából igen fontos mélyebben fekvő izomcsoportokat veszik célba
  • Az izületek rugalmasságának fokozása, anyagcseréjük serkentése
  • A keringés javítása, értorna
  • A légzőkapacitás növelése, a légzőizmok gazdaságos, összerendezett működésének biztosítása
  • A belső szervek masszázsa
  • A belső elválasztású mirigyek működésének kiegyensúlyozása
  • A vegetatív idegrendszer egyensúlyának biztosítása
  • Az érzelmek kiegyensúlyozása, a hangulati élet javítása
  • A tudatállapot befolyásolása.

Mitől olyan különleges?

Joggal kérdezheted meg, mitől olyan különleges ez a  többi jógához képest. Ha elmész egy órára, azonnal észreveszed a különbséget: a jógának ezt a fajtáját ugyanis egy közel 35 fokos teremben, 100 százalékos páratartalom mellett végzik.

Bár elsőre furcsának, sőt talán veszélyesnek érzed, hogy ebben a nem európai embernek való klímában kell testmozgást végezned, a látszat csal. Mivel a jóga alapvetően lassú izommozgást igényel, nem árt a szívnek, ha nagy melegben végzed. A hőmérséklet hatására ráadásul hajlékonyabb leszel, ereid kitágulnak, szöveteid, szalagjaid, izmaid megtelnek vérrel, s így nemcsak a gyakorlatokat tudod könnyebben elvégezni, de a sérülésektől is szinte teljes bizonyossággal megvéded magad.

Mire jó?

Rengeteg jótékony egészségügyi hatása van: segít a betegségek megelőzésben, de a fiatalság és fittség megőrzésében is. Minden egyes órán ötvözöd az önuralmat, a kitartást és az elszántságot, hogy legyőzd gyengeségeidet és egy-egy újabb szintre lépj. Egyben növeled akaraterőd és koncentrációs képességed, s ezzel sokat teszel elméd fiatalságának megőrzéséért.

De nem csak lelkileg töltődsz fel. Mivel az órák során folyamatosan izzadsz, folyamatosan méregtelenítesz is. Minden egyes gyakorlat specifikusan nyújtja és edzi azokat az izmokat és ínszalagokat, amelyek a következő gyakorlathoz szükségesek, így a túlerőltetésre nincs lehetőséged. A nagy meleg segít elviselni a nyári kánikulát is, hiszen tested valamelyest hozzászokik a magas hőmérséklethez. Erősíti az immunrendszered, fiatalítja a bőröd, javítja az emésztést, növeli a szövetek vérellátását, és lassítja a test öregedési folyamatait. Minden egyes edzés rengeteg méreganyagtól szabadítja meg szervezeted, távozik a felesleges folyadék, a salakanyagok pedig a nyirokrendszer fokozottabb munkája révén könnyebben ürülnek ki.

Az első néhány alkalom után érdekes dolgokat tapasztalhatsz, melyek mindegyike a jóga jótékony hatásainak eredménye. Ha néhány órás éjszakai alvás is elegendő, az azt jelzi, hogy feltöltődtél energiával. De lehet, hogy épp ellenkezőleg, átmeneti fáradtságot érzel - ebben az esetben se ess kétségbe, mindez a méreganyagok felszabadulásának köszönhető, és rövidesen helyreáll az egyensúly.

Mire figyelj?

Nagyon fontos, hogy a nagy melegben végzett mozgás miatt folyamatosan vizet veszítesz, így az állandó folyadékpótlás elengedhetetlen feltétele az órákon való részvételnek. Ha valamilyen szív- vagy érrendszeri betegségben szenvedsz, mindenképpen kérd ki orvosod véleményét, hiszen a magas hőmérséklet igénybe veszi szívet. Ezenkívül fontos, hogy az órák előtt ne igyál sem kávét, sem alkoholt. Legyen nálad legalább kettő törölköző, és ne csüggedj, ha az első alkalmat nem jól bírod.

A csökkenő kilók és centiméterek, illetve a látványosan fokozódó teljesítmény révén egész biztos, hogy a következő edzést sem hagyod majd ki.

 

Katt Ide!! Soha ne add fel, neked kell hinned magadban! Katt!!

 

 Mozdulj meg! Csak heti 2-3 alkalom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet