Fitt élet
Ép testben ép lélek

MENÜ

„Enzimek nélkül nincs élet.” ( Dr. Howell)


Az orvostudomány évek óta állítja, hogy majdnem minden betegség és az idő előtti öregedési folyamat a testsaját enzimek hiányának tudható be.
Voltaképpen mik is az enzimek?

Az enzimek olyan anyagok, amelyek nélkül nincs élet! A testünkben végbemenő minden kémiai reakcióhoz szükség van rájuk. Nélkülük semmilyen szervi tevékenység nem tud végbemenni, hiába van meg az összes szükséges tápanyag: fehérje, szénhidrát, zsír, élelmi rost, vitaminok, ásványi anyagok stb., enzimek – kémiai katalizátorok – is kellenek, hogy a test ép és egészséges legyen.


Mit is jelent a testsaját enzimrendszer?

Születéskor minden csecsemő megfelelő mennyiségű testsaját enzimkészletet kap útravalónak. Ennek az enzimkészletnek a fenntartásán múlik, hogy megmarad-e életerősnek és egészségesnek. Amikor fiatalok vagyunk, a belsőleg, magunk termelte enzimek sejtmegújító hatásának köszönhetően szépek vagyunk, üdék és energikusak. Enzimjeink támogatják a gyors növekedést és többnyire segítenek kivédeni a súlyos betegségeket is. De korunk előrehaladtával belső enzimjeink kifogynak. Enzim-energiánk nagy részét meggondolatlanul elpazaroljuk életünk során.


A testsaját enzimek szabályozzák:


- Szabadgyök lekötését és szállítását.

- Az érelmeszesedés lerakódásainak (koleszterin) leépítését.

- A vér folyékonyságát (trombózis megelőzése).

- A blokkolt idegvezetékek felszabadulását.

- A sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást.

- A sav-bázis háztartást.

- Az emésztést.

- A hormonrendszert.

- Az autoimmun betegségeket (ízületi fájdalmak, sokízületi gyulladás, köszvény).

- A fertőzéses betegségek (vírusos, bakteriális) gyógyulási folyamatát.

- Az elfajult sejtek (tumorok) felismerését és megsemmisítését.

Összefoglalva talán mondhatjuk, hogy az enzimek teszik lehetővé a szervezet  EGÉSZSÉGes működését!

Vizsgálatok igazolják, hogy a Föld lakosságának 80%-a létfontosságú tápanyagok és enzimek hiányában szenved. Ennek első jele a fáradtság, összpontosítási nehézségek, gyakori hajlam a fertőzésekre, bőrproblémák, emésztési zavarok stb.

Szerencsére az összes olyan enzim, amit a szervezet nem képes előállítani, éppen azokban a nyersen elfogyasztott (nyersen elfogyasztandó!) ételekben található meg, aminek lebontásához szükséges.

„Ha a test az egészséges ételek mellett rendelkezik a szükséges enzimekkel is, amikor azokra szüksége van, akár csodákra is képes.”(Dr. Howard Loomis)


Az ételek enzimhiányának okai

A zöldségek és gyümölcsök idő előtti betakarítása, a hosszú raktározási idő, valamint az élelem további gyári feldolgozása során végrehajtott besugárzás, hevítés, sterilizálás és tartósítás a fő okok. Minden étel, amit tartósan felmelegítettek, fokról fokra elveszíti enzimtartalmát, vitaminjainak, tápértékének döntő hányadát. A fehérjék deformálódnak, az étel élettelenné válik és a szervezet számára mérgező savak keletkeznek. Ugyanígy enzimhiányos vagy teljesen enzimmentes minden sugárkezelt, konzervált, pasztörizált, párolt, ill. bármilyen hőhatásnak kitett, legfőképpen a mikrohullámú sütő által hőkezelt, de még a fagyasztott ételek is.

Ételeink 75%-a nyers, hőkezelésmentes étel kell (kellene), hogy legyen, amit szükség esetén további enzimkivonatokkal is ki lehet/kell egészíteni.

Ennek hiányában a szervezet, kénytelen testünk működtetésétől elvonni a test enzimeket. Ezáltal gyengül az immunrendszer, az öregedés folyamata felgyorsul, betegségnek teszi ki a legyengült testet.

A krónikus degeneratív betegségek valójában súlyos enzimhiány miatt tudnak megjelenni a legyengült (immunrendszerrel rendelkező) szervezetben.

A négy legfontosabb enzimhiány kategória: a fehérjék-, zsírok-, szénhidrátok-, növényi rostok lebontásához szükséges enzimek hiánya, személyenként eltérő módon. Ez tovább fokozódik vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek hiányával.

Mindezeket valahogyan pótolni kell, különben nincs EGÉSZSÉG, nincs teljes gyógyulás!

Enzimpótló élő ételek:

Az összes friss zöldség, és gyümölcs

Házi yoghurt

Csírák

Aludttej

Kefír

Almaecet

Interjú Dr. Howell-lel, az enzimtáplálkozás atyjával

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet